Pulpe de pui cu coniac

Pentru ca la noi acasa alcoolul este pentru musafiri si pentru zile de sarbatoare, dar si pentru ca imi place gustul mancarii gatite cu putin vin sau alte licori bahice, in debaraua mea de la bucatarie se gasesc fel de fel de sticlute, cu continut mai spirtos sau mai putin spirtos.

Si printre spirtoasele de bucatarie am mai mereu si cate un coniac, numai bun pentru preparate de pui si banane flambate.

Apropo, ce zici de niste pulpe de pui cu coniac. La cuptor.

Ingrediente: pulpe de pui, ceapa verde, usturoi, morcov, ciuperci, coniac (50 ml), apa, sare, alte condimente.

Timp de preparare: aproximativ 1 ora si jumatate.

Reteta:

Spala pulpele de pui si aseaza-le intr-o tava pentru cuptor. Condimenteaza-le (eu am folosit ierburi italienesti la rasnita, chili si sare), adauga usturoi tocat marunt, ceapa verde, putin morcov taiat pasii (eu l-am taiat subtire cu curatatorul de legume, sau cum i-o spune) si ciuperci taiate felii.

Acopera cu 2 pahare de apa si pune tava la cuptor.

Dupa circa 60 de minute adauga deasupra si coniacul.

Dureaza cam 80 de minute pana e gata, la 150 grade. Dar tot pe incercate e cel mai sigur.

Drept garnitura am pregatit orez salbatic. L-am fiert 8 minute la foc mediu, cu un strop de unt pus in apa. Apoi, l-am strecurat de apa cu sita (sa iasa bob cu bob, si nu pilaf, sa nu primesc reclamatii) si l-am condimentat, dupa gust.

Era sa uit, am aranjat orezul in farfurie dupa model Masterchef, ca a innebunit Romania cu plating-ul asta. Adica cu aranjarea mancarii in farfurie.

Si chiar daca n-am inel special de bucatarie, asa cum am vazut in emisiune, am improvizat si am sacrificat un pahar de plastic.

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
11 comentarii despre "Pulpe de pui cu coniac"
  1. Buna,Andreea !
    Sunt studenta in camin si voi incerca sigur si eu fetele sa facem acest preparat…
    Se pare ca esti o gospodina excelenta 🙂

  2. buna. Am facut aceasta reteta, doar ca eu am mai pus in tava si cartofi, a iesit super.. o recomanda.

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.