Gordon Ramsey Plane Food – recenzie de restaurant

Andreea Ibacka - Gordon Ramsey Plane Food 11Zilele trecute am poposit vreo cateva ore in Londra, pe Heathrow Airport.

Am avut escala in drum spre Africa de Sud, asa ca m-am plimbat nestingherita prin aeroportul acela mare cat un oras.

Am intrat, desigur, si la Harrods, cu toate ca stiam ca printre hainele si gentile lor opulente am sa ma invart ca la muzeu.

Dar asa suntem noi – femeile – construite sa ne hranim dependenta de fashion pana si din window shopping.

Andreea Ibacka - Gordon Ramsey Plane Food 07Apoi, din una in alta am dat peste locul acesta special care mi-a lasat gura apa: Gordon Ramsey Plane Food.

Un restaurant al carui mentor este poate cel mai cunoscut TV Host – Chef al planetei, ce marturisesc ca pur si simplu m-a ademenit inauntru.

De dragul unei experiente irepetabile – mi-am zis – constienta fiind de aroganta pe care urma s-o comit.

Am comandat, carevasazica, un aperitiv de la domnul Ramsey din bucatarie. Asa… de pofta.

Somon afumat cu avocado, fenicul si paine de secara, aceasta a fost alegerea mea din meniu.

Si-un english breakfast tea cu miere si lamaie – delicios, de altfel – care nu m-a lasat sa dorm in urmatoarele 6 – 7 ore, spre dezamagirea mea.

Andreea Ibacka - Gordon Ramsey Plane Food 05Locatia:

Dupa cum se observa si din fotografii… era – inainte de toate – aproape plina.

Si dichisita, fara sa epateze prin lux.

Meniul:

Suficient de variat pentru gustul meu, cu exceptia desertului.

 

Andreea Ibacka - Gordon Ramsey Plane Food 02Insa te invit sa te convingi din fotografii, mi-am permis sa-l pozez indeaproape.

Preparatul meu:

Somonul afumat e bun prin definitie.

Si asta pentru ca are un gust bun de sine statator.

Cat despre frenezia de arome ce-l insoteau, respectiv combinatia promisa de avocado si fenicul, recunosc ca asteptarile mi-au fost usor inselate.

Pasta de avocado se facea prea putin simtita in combinatia aleasa, iar feniculul nu parea sa vina cu vreun plus in farfurie.

Poate doar la impresia artistica ori la cromatica sa fi punctat.

Desigur, nici gustul si nici textura preparatului nu m-au deranjat cu nimic.

Ba chiar mi-au placut.

Insa chiar si asa, n-as putea spune ca m-au convins sa ma ridic de pe scaun si sa aplaud la sfarsitul mesei.

Serviciile:

De foarte buna calitate, daca ar fi sa ma raportez la ospatarul meu amabil si intotdeauna prompt.

Si-o spun cu gandul inclusiv la solicitarea aparent bizara de a ma fotografia in locatie cu masa plina.

Serviciile, caci tot despre ele discutam inca… taxate, apropo, cu 1,5 lire, incluse din oficiu pe bonul fiscal sub forma de bacsis.

Concluziile:

Mancarea a fost buna, chiar daca farfuria aleasa de mine probabil n-a decriptat talentul si flerul lui Ramsey.

Poate ca un main course sau un express menu ar fi spus mai multe despre indemanarea chef-ului.

Dar pentru asta… trebuia sa-mi fi fost cu adevarat foame.

Cu alte cuvinte nu-mi pare rau de cele 16 lire cheltuite, ba chiar ma bucur ca pe Heathrow Airport am avut o asa locatie dichisita de bifat.

Desigur, sunt constienta ca de 95 lei as fi putut manca mai mult in alta parte, insa Londra este prin definitie un oras scump.

Si pana la urma era de asteptat ca cele 15 stele Michelin dobandite de Gordon Ramsey de-a lungul intregii cariere sa se regaseasca pana si in politica lui de pret.

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
2 comentarii despre "Gordon Ramsey Plane Food – recenzie de restaurant"
  1. Prețul nu e deloc piperat!! Sincer, ma așteptăm să dai peste £30 :). Mai ales ca e pe Heathrow :). Ca o comparație, 5 bucăți sushi m-au costat nu mai puțin de £20,99, asa ca… :)) A fost prima data când am mâncat sushi… Și ultima, pana în momentul de față… Și va mai fi pt mult timp! :)) Cat despre servicii, având în vedere ca te aflai în Londra, nici nu se putea sa nu fie impecabile!! 🙂 Poate mai vizitezi Londra, nu de alta dar știi ca aici găsești la discreție Cadbury…. Apropos, știi ca au scos sortimente noi? 🙂

    1. Mi-am cumparat si Cadbury de pe Heathrow, desigur. 🙂
      Inclusiv varianta cu Oreo… cred ca e una din cele noi.
      Mersi de pont!

Trimite comentariul tău

Your email address will not be published.