Andreea Ibacka http://andreeapatrascu.ro blog oficial Tue, 20 Feb 2018 15:16:17 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 ”Ferma după perdea”, emisiunea care pătrunde în culisele unui reality show. http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/ http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/#comments Tue, 20 Feb 2018 15:15:02 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24194 Un reality show este fascinant prin definiție. Iar în momentul în care formatul presupune izolare și condiții extreme, provocarea se transformă într-un joc al nervilor tari.

Pun pariu că sunteți cu atât mai curioși să aflați ce se ascunde în spatele cortinei, ce nu se vede pe TV într-o astfel de emisiune.

Care sunt motivele de conflict dintre concurenți, cum se formează alianțele și cum se construiesc strategiile atunci când miza este marele premiu de 50.000 Euro!

Cât de puternic e dorul de casă și cât de mare este motivația de a rămâne în show?

Rămâne să descoperim toate acestea împreună la ”Ferma după perdea”. Cea mai nouă emisiune pe care o prezint alături de Octavian Strunilă.

Și acum spune drept, ai prin preajmă borcanul cu care ascultai cândva discuțiile vecinilor prin perete? N-o să ai nevoie de el, întrebam doar așa… să te bag în atmosferă.

Invitația la noi după perdea este oficială, în fiecare sâmbătă de la 19:30, pe PRO 2.

Struni și cu mine te așteptăm nerăbdători, cu tot cu secretele de culise din ”Ferma Vedetelor”, la care nu ai avut acces pănă acum. Mă rog, mai nerăbdătoare eu, mai nostalgic el, fiindcă el a fost în fermă.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/feed/ 1
Henna Tattoo, versiunea de deșert. http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/ http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/#comments Thu, 08 Feb 2018 17:17:10 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24184 Oops, I did it again!

Excursia în Dubai mi-a adus un nou tatuaj cu henna în palmares.

O pictură semipermanentă pe mâna dreaptă, a cărei execuție n-a durat mai mult de 1 minut.

Și fiindcă dățile trecute n-am apucat să-ți dau toate detaliile legate de subiect…

Află că așa arată un tatuaj cu henna proaspăt făcut.

Nu doare, nu pișcă, nu cere de mâncare!

Primele 30 minute ar trebui să-l menajezi pe cât posibil. Să nu-l atingi de haine și să nu-l întini cu nimic.

Este perioada în care pigmentul său puternic pătrunde în epidermă.

Urmează îndepărtarea surplusului de vopsea (a stratului în relief, pe care-l poți observa și în fotografii).

Ai putea folosi un șervețel uscat sau ceva mai abraziv de atât (eu am avut o leacă de nisip la îndemână).

Orice ar fi, nu uita să eviți contactul cu apa în prima oră după efectuarea tatuajului.

Cât despre faza doi… după înlăturarea surplusului vei observa o coloratură destul de pală, morcovie, nu foarte satisfăcătoare.

Nu-ți face griji, altfel vor sta lucrurile a doua zi, atunci când pigmentul maro închis al tatuajului va face desenul cu henna imposibil de ignorat. Vezi aici.

Speranța de viață… 1 săptămână, mai puțin decât dățile trecute. Dar o pun pe seama contextului litoral în care și-a făcut loc în viața mea (era de așteptat să cedeze mai ușor în contact cu Oceanul Indian).

Probabil ți-ar plăcea să citești și:

]]>
http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/feed/ 1
Maldive, vacanța mea de vară din ianuarie. http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/ http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/#comments Tue, 06 Feb 2018 20:16:05 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24171 Maldive este genul de destinație în care îți dorești să ajungi cu temele făcute. Un motiv în plus să mă apuc să scriu pe îndelete despre experiența noastră. Work in progress, coming soon, vorba englezului.

Până una alta, m-a convins soțul să-i pozez în stil Baywatch.

Și cu toate că n-am salvat pe nimeni de la înec, îți aduc cu ocazia aceasta o fărâmă de vară în fața ochilor. Și câțiva stropi turquoise din Oceanul Indian.

Credit foto: Cabral.

În foto port: costum de baie Pull & Bear, pălărie de paie, șapcă Raisa Clothing.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/feed/ 6
Remedii împotriva apariției foliculitei: piele frumoasă și sănătoasă după epilare. http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/ http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/#comments Mon, 05 Feb 2018 15:24:45 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24169 Cu toate că nu-i un subiect deloc sexy, am mai discutat aici pe blog despre inestetica foliculită.

Acea infecție a foliculului pilos, de după epilare, ce duce la apariția pustulelor cu puroi în zonele în care aplicăm ceară fierbinte sau folosim epilatorul electric.

Nu de alta, dar pentru a putea preveni neplăcutul eveniment… îți recomandam cândva un antibiotic local și banalul suc de lămâie.

Și fiindcă am mers mai departe cu documentarea, noi variante anti foliculită au scos capul la lumină.

De pildă masajul cu electroderm, un aparat cosmetic ce se folosește prin saloanele de înfrumusețare în primul rând după extracții (coșuri, puncte negre).

Eu m-am convins pe pielea mea, masând zona epilată cu electroderm pentru 2 – 3 minute (fără durere), în combinație cu un gel pentru închiderea porilor (utilizat de regulă tot după extracția imperfecțiunilor).

Foto: Cabral.

Bine de știut, mai ales că masajul acesta ar putea însoți cu succes fiecare epilare în zonele sensibile (epilarea facială, de pildă). Zonele în care – dacă nu am lua măsuri –  ar fi plauzibil să apară iritații rușinoase greu de mascat.

Astfel, riscul apariției foliculitei ar putea scădea aproape de zero.

În altă ordine de idei, electroderm-ul este un aparat comun cabinetelor de cosmetică, probabil doar brand-ul diferă de la un salon la altul.

Acum, eu zic că merită să verifici dacă există și în salonul pe care-l frecventezi și să-l încerci după următoarea epilare.

Apropo, mie mi-a fost propus în mod gratuit, în completarea ședinței de epilare, taman cu scopul de a evita apariția foliculitei.

Pont: Vogue Alba Iulia (București).

]]>
http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/feed/ 2
Cum a început seria confesiunilor? Culmea, un unboxing nevinovat m-a făcut să dau din casă. http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/ http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/#comments Wed, 31 Jan 2018 16:51:42 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24164 Bag de seamă că începuturile de an ne găsesc mai grijulii cu sufletele noastre, mai focusați pe făcut planuri și visat cu ochii deschiși.

Ba chiar și pe micile plăceri vinovate nevinovate, pe care părem mai dispuși să ni le oferim. Motiv pentru care avem curaj să le aliniem la start printre rezoluțiile noului an. Trebuie să fie karma zilelor de concediu…

Și n-aș vrea să pun presiune pe umerii tăi, cu toate că s-ar putea să-mi iasă.

Dar tare bine ar fi să ai grijă de sufletul tău și în februarie, în martie și în oricare altă lună din an! Să faci din ce în ce mai puține lucruri de ochii altora și să-ți asumi cu mândrie ceea ce ești.

Să nu cauți pretexte, să nu-ți faci atâtea mustrări de conștiință, să îmbrățișezi lucrurile și oamenii care te fac fericit. Să îmbrățișezi prezentul.

Bună, sunt Andreea și sunt dependentă de dulciuri. De altfel, aș sări oricând peste o masă pentru un desert delicios.

Și dacă până acum făceam asta fiindcă ”organismul mi-o cerea” și, oricum, ”începeam sala de luni”, de astăzi o fac mai ales cu gândul la curcubeul din cerul gurii.

Video-ul de mai jos este mai mult decât un unboxing, este o provocare acceptată. Provocarea de a spune unor lucruri pe nume fără ca apoi să mă simt vinovată.

Apropo, știai că 96% dintre femei se simt vinovate cel puțin o dată pe zi?

Vaidemini.ro este un centralizator de confesiuni, menit să gestioneze motivele de vinovăție adunate la job ori în familie, fie ele din dragoste, din dragoste pentru mâncare, pentru cumpărături ș.a.m.d.

Carevasăzică, te așteaptă cu poveștile adevărate ale altora, în care ai putea să te regăsești sau care s-ar putea să-ți răpească câte un zâmbet la fiecare 2 fraze citite.

Și când te vei simți pregătit, te invită și pe tine la o doză de sinceritate. Cu alte cuvinte, la cel puțin o confesiune anonimă ce-ți ocupă, oricum, gândurile.

Te aștept și eu pe singurul site de confesiuni din România! Cu tot cu mărturisiri.

Să-ți iei de pe suflet una – alta, să faci haz de necaz cu toată gașca de acolo și să te întorci apoi la ale tale mai nevinovat decât înainte.

Pentru că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată, nu-i așa?

*campanie realizată la inițiativa ALKA Mini Tort, un desert mic și inofensiv, pe care îl poți mânca fără să-l adaugi pe lista vinovățiilor.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/feed/ 2
Obiectiv de cursă lungă: un ten frumos, fără cusur. http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/ http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/#comments Mon, 22 Jan 2018 11:50:22 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24149 Văzut cu ochiul liber, dar și prin lentila obiectivului foto.

Carevasăzică, am revenit la categoria ”cosmetice testate și păstrate în trusa personală”.

Eram în căutarea unei baze lejere de machiaj, care să uniformizeze tenul și să-l protejeze de razele UV (așa cum ne dorim toate), când o prietenă makeup artist mi-a recomandat fondul de ten Double Wear Stay-in-Place.

Un produs care în Statele Unite ale Americii se vinde de 20 de ani, la fiecare 30 de secunde.

Am mers pe încredere și am ales pentru mine nuanța 2C2, Pale Almond, dintr-o paletă largă de culori. Mai precis 17 nuanțe diferite.

Primul lucru pe care l-am observat a fost puterea mare de acoperire.

Paradoxal, corelată cu o consistență fluidă ce lasă pielea să respire și conferă tenului un aspect natural. Nu sunt adepta “tencuielii” groase, iar pozele din ultimii ani ar trebui să-mi stea mărturie.

Mai mult decât atât, în pictorialul acesta am ales să port un machiaj minimalist, tocmai fiindcă este un review pentru un fond de ten și nu un tutorial de makeup care să-ți ia ochii cu vreun curcubeu de culori.

Apoi, n-aveam cum să rămân indiferentă în fața aspectului perfect mat conferit machiajului (ce persista chiar și în condiții de umezeală extremă), obținut fără să adaug strop de pudră (vezi foto). ”De vină” trebuie să fie formula fără ulei a fondului de ten.

Nu de alta, dar purtându-l cu mine în bagajul de Dubai, aș spune că l-am testat în câteva zile pline, petrecute în condiții extreme. În deșert cu cămilele, de pildă, unde m-a protejat de razele UV, grație factorului de protecție solară (SPF 10).

Double Wear Stay-in-Place de la Estee Lauder promite sa fie rezistent pentru 24 ore, fără retuș. Totuși, nu ți-as recomanda să-ți ții tenul machiat atâta timp. Însă pot să confirm pentru primele 16 ore. Timp în care machiajul meu nu a migrat și nu și-a schimbat deloc culoarea.

Credit foto: Cabral.

Unde mai pui că într-o zonă deșertică ca cea a Emiratelor Arabe Unite diferențele de temperatură de la zi la noapte sunt considerabile, iar garderoba trebuie adecvată din mers?! Drept pentru care am reușit să testez și gradul de transfer pe haine al produsului, îmbrăcând și dezbrăcând pulovere. Serios, e remarcabil cum gulerele mele arată neatinse.

Cât despre alte detalii tehnice, probabil ar fi util să știi că o sticluță are 30 ml și nu conține parfum adăugat.

Atât pentru moment, pe mine m-a convins. It’s a keeper!

]]>
http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/feed/ 12
Unde să te cazezi în Dubai? http://andreeapatrascu.ro/unde-sa-te-cazezi-in-dubai/ http://andreeapatrascu.ro/unde-sa-te-cazezi-in-dubai/#comments Wed, 17 Jan 2018 20:18:50 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24156 În Dubai se construiește într-un ritm amețitor. Probabil ca nicăieri în altă parte pe planeta aceasta. Motiv pentru care sunt sanșe să nu recunoști mare lucru din oraș dacă lipsești vreo 10 ani din peisaj.

Și fiindcă orașul este plin de turiști, în 2018 se construiesc în Dubai 40 hoteluri noi.

Unele chiar mai spectaculoase decât bătrânul din spatele meu. Ofertele sunt gârlă, însă dacă te pregătești pentru o excursie în Dubai, una dintre dilemele inițiale este legată de cazarea potrivită.

Care ar fi zona perfectă pentru un turist în Dubai?

Desigur, suma așteptărilor personale legate de vacanța în Emiratele Arabe Unite atârna greu în decizia cu pricina.

Cu alte cuvinte, prima întrebare este legată de scopul vizitei tale în Dubai?

Avem prieteni care văd orașul ca pe o destinație numai bună de plajă în mijlocul iernii europene. Și atunci își caută cazare lângă mare, în special în hotelurile ce dispun de plaje private, pe care să le fie permisă expunerea în costum de baie.

Alții îl preferă pentru cumpărăturile la mall, mai ales în sezonul reducerilor. Iar posibilitățile de cazare în zona Dubai Mall sunt nenumărate, inclusiv în regim Airbnb (dacă te organizezi din timp). Bugetul de vacanță ar trebui suplimentat considerabil, pe de altă parte.

Cât despre o alegere extravagantă, cazare pe The Palm, prima insulă artificială din lume, rămâne și ea o variantă unică în lume.

Pe noi, în schimb, ne-au mânat către Dubai dorința de a afla mai multe despre cultura lor atât de diferită, dar și curiozitatea de a vedea cu ochiul liber o serie de obiective turistice ce par desprinse din viitor. Iar așteptările ne-au fost depășite.

Și după 3 incursiuni diferite în intervalul 2014 – 2018, aș spune că din punctul nostru de vedere, zona AL BARSHA a fost alegerea ideală.

Al Barsha este un cartier semicentral, în imediata apropiere a Mall of the Emirates. Situat la o distanță auto mică față de Burj al Arab, Madinat Jumeirah Souk, Jumeirah Public Beach (10 minute), dar și față de Burj Khalifa, Dubai Mall (15 minute).

Și spun asta cu gândul la raportul calitate – preț.

N-am să-ți recomand acum un hotel anume. Oricum, zona Al Barsha e în continuă dezvoltare, așa că vei găsi prin ofertele turistice multe hoteluri sau aparthoteluri de acolo.

Over and out, să-ți fie cu folos! Și cu soare.

Iar dacă te întorci prin zonă, află că urmează să public o serie întreagă de recomandări de vacanță pentru Dubai. Sper că-ți vor prinde bine în planificarea călătoriei tale.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/unde-sa-te-cazezi-in-dubai/feed/ 2
Cum să-ți alegi măsura potrivită la sutien. http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-ti-alegi-masura-potrivita-la-sutien/ http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-ti-alegi-masura-potrivita-la-sutien/#comments Sun, 14 Jan 2018 09:49:25 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24141 Dacă e ianuarie, înseamnă că e ora exactă să-mi aprofundez pasiunea pentru cumpărături.
Ar fi și păcat de cuvântul din 4 din geam să n-arunc un ochi peste colecția abia trecută.

Și fiindcă dăunăzi am primit ceva consiliere personalizată în magazinul cu îngerași victorieni, am revenit în atenția ta cu un articol despre sutiene.

Cum să-ți alegi măsura potrivită la sutien?
Cu atât mai mult cu cât mărimile sunt pe rit american și pentru a nimeri corect ai avea nevoie de o scară de conversie.
Primul pas ar fi măsurarea circumferinței de deasupra bustului. În inch, dacă ne referim la produsele de origine americană.
Fie ei de la 32 în sus… următorul pas e să nimerești adâncimea cupei. Și aici o iei din aproape în aproape.
Secretul este să ții cont de faptul că la probă ar trebui să simți sutienul comod, închizându-l musai la prima sa gaică.
Nu de alta, dar în cazul în care obișnuiești să-ți închei sutienul la ultimele capse încă de la primele utilizări, îi vei forța materialul și se va lărgi rapid.
Îți vei da seama de treaba aceasta atunci când sutienul se va ridica inestetic în partea din spate. Sună cunoscut, nu-i așa?
]]>
http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-ti-alegi-masura-potrivita-la-sutien/feed/ 2
Cum să te îmbraci la petrecerea de revelion. http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-te-imbraci-la-petrecerea-de-revelion/ http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-te-imbraci-la-petrecerea-de-revelion/#comments Wed, 20 Dec 2017 18:23:10 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24106 Unde facem revelionul anul acesta, că iar ne-a luat prin surprindere luna decembrie!?”… o întrebare pe buzele tuturor, nu-i așa?

Ei, bine, te anunț că în amintirea vremurilor de mult apuse, anul acesta voi sărbători revelionul acasă.

Mi-am pus în gând să iau împrumut de la vecini masa aceea extensibilă stânga – dreaptă și să-mi aduc împreună o mână de prieteni. Pentru o sarma și un mizilic…

Carevasăzică, anul acesta revelionul vine în casa Ibacka fără vreun dress code anume.

De fapt, parcă aș face o aroganță cu treningul ‘ăl bun.

Și, totuși, în speranța că te-ai organizat mai bine și mai monden decât mine pentru petrecerea dintre ani, mi-am făcut puțin timp să-ți propun câteva ținute de revelion.

Cum ce să te îmbraci de revelion dacă vrei să dai gata audiența? Aș zice că în felul următor.

ASOS All Over Embellished Scattered Drape Midi Dress – 128 Euro
ASOS All Over Sequin Cami Midi Pencil Dress – 74 Euro
ASOS EDITION Embroidered One Shoulder Fringe Midi Dress – 162 Euro
ASOS Extreme Sleeve Mesh Mini Dress – 70 Euro
ASOS Floral Print Ruffle Maxi Dress – 101 Euro
ASOS Jumpsuit with Square Neck and Frill Hem – 47 Euro
ASOS Lace Dobby Patchwork Long Sleeve Mini Dress – 60 Euro
ASOS PETITE Mini Tux Dress with Pearl Buttons – 37 Euro
ASOS Premium Fringe Shift Mini Dress – 101 Euro
ASOS TALL Sequin Tulip Mini Skirt – 37 Euro
ASOS ULTIMATE Fringe Layered Mini Dress – 60 Euro
ASOS Velvet Wrap Midi Dress with Lace Trim- 54 Euro
ASOS Wide Leg Trousers with Tiered Ruffles – 51 Euro
Boohoo High Neck Sheer Panel Sequin Mini Dress – 54 Euro
Dark Pink High Low Maxi Dress With Tierred Split Skirt – 105 Euro
Fashion Union Lace Crop Top With Ruffle Sleeve Detail And Ribbon Tie – 40 Euro
Forever New Allover Sequin Maxi Gown – 182 euro
Honey Punch High Waist Wide Leg Trousers In Luxe Velvet Co-Ord – 47 Euro
Motel Backless Cami Dress In Disc Sequin – 67 Euro
River Island Metallic Spot Bodycon Mini Dress – 60 Euro
River Island Shimmer Body – 43 Euro
Glamorous Rose Gold Barely There Block Heeled Sandals – 37 Euro
Lipsy Two Part Sandal With Pearl Trim – 79 Euro
Public Desire Alia Perspex Heeled Sandals – 34 Euro
Public Desire Fatale Embellished Heeled Sandals – 40 Euro
ASOS Cage Sphere Clutch Bag – 33 Euro
ASOS Pearl Sphere Clutch Bag – 43 Euro

Sursa: Asos.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/cum-sa-te-imbraci-la-petrecerea-de-revelion/feed/ 5
Iarna la gura sobei, versiune 2017. http://andreeapatrascu.ro/iarna-la-gura-sobei-versiune-2017/ http://andreeapatrascu.ro/iarna-la-gura-sobei-versiune-2017/#comments Thu, 14 Dec 2017 21:01:34 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24095 Dacă Moș Crăciun încă mai sosește pe horn, însemnă că mi-am luat bilet la V.I.P.

Îl aștept în fața șemineului. 🙂

Acolo unde miroase a lemn ars, iar zilele și nopțile au un farmec aparte.

Dincolo de avantajele date de valoarea adaugată centrimetrilor coloană de mercur.

Și dacă tot e cald, mi-am potrivit și un outfit pe măsură.

Credit foto (inclusiv edit): Clar Visator Studio.

Make-up: Isabel Strat.

Credit foto: Clar Visator Studio.

Edit foto: Andreea Ibacka.

Make-up: Isabel Strat.

Outfit: body catifea Oysho, pantaloni catifea Raisa Clothing, cercei Tassioni, sandale Blink (garderoba proprie).

]]>
http://andreeapatrascu.ro/iarna-la-gura-sobei-versiune-2017/feed/ 6