Andreea Ibacka http://andreeapatrascu.ro blog oficial Wed, 14 Mar 2018 16:04:18 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 Unde poți să faci plajă în Maldive, dacă ajungi pe insula Maafushi. http://andreeapatrascu.ro/unde-poti-sa-faci-plaja-in-maldive-daca-ajungi-pe-insula-maafushi/ http://andreeapatrascu.ro/unde-poti-sa-faci-plaja-in-maldive-daca-ajungi-pe-insula-maafushi/#comments Wed, 14 Mar 2018 16:04:15 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24250 Dacă ajungi pe Maafushi (Maldive, insula localnicilor), trebuie să știi că nu ai voie să faci plajă în costum de baie decât pe Bikini Beach.

Cea de-a doua plajă amenajată pe insulă (și, momentan, ultima) este așa – zisa Public Beach, însă aceasta este destinată exclusiv musulmanilor.

Spun momentan, fiindcă insula este într-o reorganizare generalizată, toată lumea renovează câte ceva. Unde întorci capul mai dai de câte un șantier.

Motiv pentru care mă aștept să găsim curând în Maafushi și alte plaje destinate turiștilor.

Nu foarte multe, totuși, dat fiind faptul că ai putea acoperi complet insula în 10 – 15 minute de plimbare lejeră la picior.

Revenind la Bikini Beach Maafushi, acolo te așteaptă și șezlonguri și prosoape și cearceafuri întinse pe nisipul fierbinte. Nu-i lux și barosăneală ca la Mamaia, dar amenajarea e făcută în stil european. European și minimalist.

În altă ordine de idei, dacă ajungi acolo, cu siguranță vei aprecia din plin Juice Bar-ul de pe plajă. Fac băieții niște sucuri proaspete de fructe… mamă – mamă.

2 – 3 dolari paharul, fie el cu fresh de fructul pasiunii (top în preferințele mele), ananas, mango, papaya, lime, măr, portocală, lapte de nucă de cocos ș.a.m.d.

Mda, pe Maafushi am făcut și ceva plajă în luna ianuarie. Iar bronzul încă rezistă. 🙂

Credit foto: Cabral.

În foto port: costum de baie Billabong.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/unde-poti-sa-faci-plaja-in-maldive-daca-ajungi-pe-insula-maafushi/feed/ 7
Jumeirah Public Beach, locul în care și hotelul Burj Al Arab apare mai mândru ca niciodată. http://andreeapatrascu.ro/jumeirah-public-beach-locul-in-care-si-hotelul-burj-al-arab-apare-mai-mandru-ca-niciodata/ http://andreeapatrascu.ro/jumeirah-public-beach-locul-in-care-si-hotelul-burj-al-arab-apare-mai-mandru-ca-niciodata/#comments Fri, 09 Mar 2018 09:02:33 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24237 Jumeirah Public Beach din Dubai este unul dintre locurile cele mai fotografiate de pe planetă.

Marketing-ul lui Burj Al Arab (cândva cel mai luxos hotel din lume) este într-atât de puternic încât, dacă ajungi vreodată în Emiratele Arabe Unite, trebuie să cauți locurile din care îl vei încadra frumos pe fundal.

Altfel, am mai vorbit și cu alte ocazii despre bagajul de vacanță și despre cum ar fi cel mai OK să te îmbraci în Emiratele Arabe Unite.

Am revenit, totuși, cu o nouă propunere de ținută de primăvară (eu am călătorit în luna ianuarie), potrivită unei țări musulmane și unui climat deșertic (schimbător nevoie mare de la noapte la zi).

Credit foto: Cabral.

În foto port: jeans Zara, bluză mâneci dantelă Zara, pulover Stradivarius, vestă jeans Guess, sandale Zara, ochelari de soare D. Franklin.

Și dacă tot a venit vorba… mărturisesc, da, am dezvoltat o pasiune pentru hăinuțele și accesoriile cu perle. Dar cum ți-ai dat seama? 🙂

]]>
http://andreeapatrascu.ro/jumeirah-public-beach-locul-in-care-si-hotelul-burj-al-arab-apare-mai-mandru-ca-niciodata/feed/ 3
Top lucruri de făcut în Dubai: Desert Safari Tour. http://andreeapatrascu.ro/top-lucruri-de-facut-in-dubai-desert-safari-tour/ http://andreeapatrascu.ro/top-lucruri-de-facut-in-dubai-desert-safari-tour/#comments Tue, 27 Feb 2018 21:29:35 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24200 A treia oară în Dubai am reușit să bifăm și câteva obiective în premieră.

Despre una dintre premiere, fiindcă mi s-a lipit de suflet, o să-ți povestesc de-a fir a păr.

Tânjeam cu gândul la experiența ”Desert Safari” încă de anii trecuți. Nu fusese timp sau poate era doar motivul perfect pentru a ne întoarce.

Povestea începe așa… am mers pe mâna Tripadvisor.

Prea mulți turiști se întorseseră mulțumiți și povestiseră despre OceanAir Travels.

Am ales varianta lor de apus (mai complexă decât varianta de la răsărit, aprox. 6 ore), pachetul cu dunele ăle mai înalte (extreme dunes, cum ar fi), iar costul a fost de 250 Lei/ persoană.

Programul Desert Safari Tour arată cam așa:

  • Plecare de la hotel (ora 14:00 – 15:00, în funcție de locație);
  • Extreme Dunes SafariAm mers cu un Land Cruiser nou nouț și fiindcă are 7 locuri, am prins loc în portbagaj;
  • Foto stop în deșert;

Adică aici:

  • Sand-boarding (pe zăpadă nu mă aventurez, dar pe nisip, Doamne!, mi-a plăcut la nebunie);

  • Plimbare cu cămila (cu o greutate decentă, vor călători 2 persoane simultan pe fiecare cămilă);

Credit foto: Cabral.

În foto port: bluză Je suis Tiara (săptămânile viitoare îți voi povesti mai multe despre brand-ul acesta), jeans Zara, teneși Botta, jachetă jeans Avon, ceas Casio.

  • cină tradițională (în stil bufet: aperitiv, fel principal, desert, băuturi răcoritoare);
  • spectacol dans cu lumini (un fel de Fuego, Concertul de Crăciun);
  • moment arabic bellydance;
  • retur la hotel.

Nu doar că a meritat, a fost o zi câștigată din toate punctele de vedere! Sper să ajungi și tu acolo curând!

]]>
http://andreeapatrascu.ro/top-lucruri-de-facut-in-dubai-desert-safari-tour/feed/ 2
Te simți vinovat? Scapă de povara regretelor personale. S-a inventat centralizatorul de confesiuni. http://andreeapatrascu.ro/te-simti-vinovat-scapa-de-povara-regretelor-personale-s-a-inventat-centralizatorul-de-confesiuni/ http://andreeapatrascu.ro/te-simti-vinovat-scapa-de-povara-regretelor-personale-s-a-inventat-centralizatorul-de-confesiuni/#respond Mon, 26 Feb 2018 16:45:23 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24201 Ce ți-e și cu stresul ăsta, se vede treaba că el nu uită și nu iartă pe nimeni! Unde-ți întorci privirea, hop și dânsul, insistent și apăsător, așa cum l-am cunoscut cu toții.

La serviciu, în relație cu partenerul, în trafic, la buzunar ș.a.m.d.

Și de parcă motivele cotidiene de încordare n-ar fi suficiente, bag de seamă că mustrările de conștiință vin bonus.

Na belea, nu poți să pui capul liniștit pe pernă după o zi întreagă de muncă, fiindcă n-ai terminat și al N-șpelea task

Acestea fiind spuse, auzi idee năstrușnică… s-a inventat dăunăzi ”centralizatorul de confesiuni”.

Vaidemini.ro este singura platformă din România menită să gestioneze motivele de vinovăție adunate într-o viață de om.

Un almanah de povești adevărate și comune (date anonime, vorba lui Farfuridi și Brânzovenescu), în care ai putea să te regăsești cu ușurință.

Singurul site de confesiuni din România ce-și propune să-ți ia una – alta de pe suflet, să te ajute să faci haz de necaz și să te trimită înapoi la ale tale mai nevinovat decât erai înainte.

Pentru că greșeala asumată este pe jumătate iertată!

Te invit și pe tine să te alături experimentului nevinovat și să scapi cu ocazia aceasta de povara regretelor personale.

Mai mult decât atât, îți garantez că vaidemini.ro o să-ți răpească și câteva zâmbete pe traseu. Drept dovadă, te las cu o selecție de confesiuni deja puse pe tapet.

*campanie realizată la inițiativa ALKA Mini Tort, un desert mic și inofensiv, pe care să-l poți mânca fără să-l adaugi pe lista vinovățiilor.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/te-simti-vinovat-scapa-de-povara-regretelor-personale-s-a-inventat-centralizatorul-de-confesiuni/feed/ 0
”Ferma după perdea”, emisiunea care pătrunde în culisele unui reality show. http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/ http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/#comments Tue, 20 Feb 2018 15:15:02 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24194 Un reality show este fascinant prin definiție. Iar în momentul în care formatul presupune izolare și condiții extreme, provocarea se transformă într-un joc al nervilor tari.

Pun pariu că sunteți cu atât mai curioși să aflați ce se ascunde în spatele cortinei, ce nu se vede pe TV într-o astfel de emisiune.

Care sunt motivele de conflict dintre concurenți, cum se formează alianțele și cum se construiesc strategiile atunci când miza este marele premiu de 50.000 Euro!

Cât de puternic e dorul de casă și cât de mare este motivația de a rămâne în show?

Rămâne să descoperim toate acestea împreună la ”Ferma după perdea”. Cea mai nouă emisiune pe care o prezint alături de Octavian Strunilă.

Și acum spune drept, ai prin preajmă borcanul cu care ascultai cândva discuțiile vecinilor prin perete? N-o să ai nevoie de el, întrebam doar așa… să te bag în atmosferă.

Invitația la noi după perdea este oficială, în fiecare sâmbătă de la 19:30, pe PRO 2.

Struni și cu mine te așteptăm nerăbdători, cu tot cu secretele de culise din ”Ferma Vedetelor”, la care nu ai avut acces pănă acum. Mă rog, mai nerăbdătoare eu, mai nostalgic el, fiindcă el a fost în fermă.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/ferma-dupa-perdea-emisiunea-care-patrunde-in-culisele-unui-reality-show/feed/ 1
Henna Tattoo, versiunea de deșert. http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/ http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/#comments Thu, 08 Feb 2018 17:17:10 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24184 Oops, I did it again!

Excursia în Dubai mi-a adus un nou tatuaj cu henna în palmares.

O pictură semipermanentă pe mâna dreaptă, a cărei execuție n-a durat mai mult de 1 minut.

Și fiindcă dățile trecute n-am apucat să-ți dau toate detaliile legate de subiect…

Află că așa arată un tatuaj cu henna proaspăt făcut.

Nu doare, nu pișcă, nu cere de mâncare!

Primele 30 minute ar trebui să-l menajezi pe cât posibil. Să nu-l atingi de haine și să nu-l întini cu nimic.

Este perioada în care pigmentul său puternic pătrunde în epidermă.

Urmează îndepărtarea surplusului de vopsea (a stratului în relief, pe care-l poți observa și în fotografii).

Ai putea folosi un șervețel uscat sau ceva mai abraziv de atât (eu am avut o leacă de nisip la îndemână).

Orice ar fi, nu uita să eviți contactul cu apa în prima oră după efectuarea tatuajului.

Cât despre faza doi… după înlăturarea surplusului vei observa o coloratură destul de pală, morcovie, nu foarte satisfăcătoare.

Nu-ți face griji, altfel vor sta lucrurile a doua zi, atunci când pigmentul maro închis al tatuajului va face desenul cu henna imposibil de ignorat. Vezi aici.

Speranța de viață… 1 săptămână, mai puțin decât dățile trecute. Dar o pun pe seama contextului litoral în care și-a făcut loc în viața mea (era de așteptat să cedeze mai ușor în contact cu Oceanul Indian).

Probabil ți-ar plăcea să citești și:

]]>
http://andreeapatrascu.ro/henna-tattoo-versiunea-de-desert/feed/ 3
Maldive, vacanța mea de vară din ianuarie. http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/ http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/#comments Tue, 06 Feb 2018 20:16:05 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24171 Maldive este genul de destinație în care îți dorești să ajungi cu temele făcute. Un motiv în plus să mă apuc să scriu pe îndelete despre experiența noastră. Work in progress, coming soon, vorba englezului.

Până una alta, m-a convins soțul să-i pozez în stil Baywatch.

Și cu toate că n-am salvat pe nimeni de la înec, îți aduc cu ocazia aceasta o fărâmă de vară în fața ochilor. Și câțiva stropi turquoise din Oceanul Indian.

Credit foto: Cabral.

În foto port: costum de baie Pull & Bear, pălărie de paie, șapcă Raisa Clothing.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/maldive-vacanta-mea-de-vara-din-ianuarie/feed/ 6
Remedii împotriva apariției foliculitei: piele frumoasă și sănătoasă după epilare. http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/ http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/#comments Mon, 05 Feb 2018 15:24:45 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24169 Cu toate că nu-i un subiect deloc sexy, am mai discutat aici pe blog despre inestetica foliculită.

Acea infecție a foliculului pilos, de după epilare, ce duce la apariția pustulelor cu puroi în zonele în care aplicăm ceară fierbinte sau folosim epilatorul electric.

Nu de alta, dar pentru a putea preveni neplăcutul eveniment… îți recomandam cândva un antibiotic local și banalul suc de lămâie.

Și fiindcă am mers mai departe cu documentarea, noi variante anti foliculită au scos capul la lumină.

De pildă masajul cu electroderm, un aparat cosmetic ce se folosește prin saloanele de înfrumusețare în primul rând după extracții (coșuri, puncte negre).

Eu m-am convins pe pielea mea, masând zona epilată cu electroderm pentru 2 – 3 minute (fără durere), în combinație cu un gel pentru închiderea porilor (utilizat de regulă tot după extracția imperfecțiunilor).

Foto: Cabral.

Bine de știut, mai ales că masajul acesta ar putea însoți cu succes fiecare epilare în zonele sensibile (epilarea facială, de pildă). Zonele în care – dacă nu am lua măsuri –  ar fi plauzibil să apară iritații rușinoase greu de mascat.

Astfel, riscul apariției foliculitei ar putea scădea aproape de zero.

În altă ordine de idei, electroderm-ul este un aparat comun cabinetelor de cosmetică, probabil doar brand-ul diferă de la un salon la altul.

Acum, eu zic că merită să verifici dacă există și în salonul pe care-l frecventezi și să-l încerci după următoarea epilare.

Apropo, mie mi-a fost propus în mod gratuit, în completarea ședinței de epilare, taman cu scopul de a evita apariția foliculitei.

Pont: Vogue Alba Iulia (București).

]]>
http://andreeapatrascu.ro/remedii-impotriva-aparitiei-foliculitei-piele-frumoasa-si-sanatoasa-dupa-epilare/feed/ 2
Cum a început seria confesiunilor? Culmea, un unboxing nevinovat m-a făcut să dau din casă. http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/ http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/#comments Wed, 31 Jan 2018 16:51:42 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24164 Bag de seamă că începuturile de an ne găsesc mai grijulii cu sufletele noastre, mai focusați pe făcut planuri și visat cu ochii deschiși.

Ba chiar și pe micile plăceri vinovate nevinovate, pe care părem mai dispuși să ni le oferim. Motiv pentru care avem curaj să le aliniem la start printre rezoluțiile noului an. Trebuie să fie karma zilelor de concediu…

Și n-aș vrea să pun presiune pe umerii tăi, cu toate că s-ar putea să-mi iasă.

Dar tare bine ar fi să ai grijă de sufletul tău și în februarie, în martie și în oricare altă lună din an! Să faci din ce în ce mai puține lucruri de ochii altora și să-ți asumi cu mândrie ceea ce ești.

Să nu cauți pretexte, să nu-ți faci atâtea mustrări de conștiință, să îmbrățișezi lucrurile și oamenii care te fac fericit. Să îmbrățișezi prezentul.

Bună, sunt Andreea și sunt dependentă de dulciuri. De altfel, aș sări oricând peste o masă pentru un desert delicios.

Și dacă până acum făceam asta fiindcă ”organismul mi-o cerea” și, oricum, ”începeam sala de luni”, de astăzi o fac mai ales cu gândul la curcubeul din cerul gurii.

Video-ul de mai jos este mai mult decât un unboxing, este o provocare acceptată. Provocarea de a spune unor lucruri pe nume fără ca apoi să mă simt vinovată.

Apropo, știai că 96% dintre femei se simt vinovate cel puțin o dată pe zi?

Vaidemini.ro este un centralizator de confesiuni, menit să gestioneze motivele de vinovăție adunate la job ori în familie, fie ele din dragoste, din dragoste pentru mâncare, pentru cumpărături ș.a.m.d.

Carevasăzică, te așteaptă cu poveștile adevărate ale altora, în care ai putea să te regăsești sau care s-ar putea să-ți răpească câte un zâmbet la fiecare 2 fraze citite.

Și când te vei simți pregătit, te invită și pe tine la o doză de sinceritate. Cu alte cuvinte, la cel puțin o confesiune anonimă ce-ți ocupă, oricum, gândurile.

Te aștept și eu pe singurul site de confesiuni din România! Cu tot cu mărturisiri.

Să-ți iei de pe suflet una – alta, să faci haz de necaz cu toată gașca de acolo și să te întorci apoi la ale tale mai nevinovat decât înainte.

Pentru că greșeala recunoscută este pe jumătate iertată, nu-i așa?

*campanie realizată la inițiativa ALKA Mini Tort, un desert mic și inofensiv, pe care îl poți mânca fără să-l adaugi pe lista vinovățiilor.

]]>
http://andreeapatrascu.ro/cum-a-inceput-seria-confesiunilor-culmea-un-unboxing-nevinovat-m-a-facut-sa-dau-din-casa/feed/ 2
Obiectiv de cursă lungă: un ten frumos, fără cusur. http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/ http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/#comments Mon, 22 Jan 2018 11:50:22 +0000 http://andreeapatrascu.ro/?p=24149 Văzut cu ochiul liber, dar și prin lentila obiectivului foto.

Carevasăzică, am revenit la categoria ”cosmetice testate și păstrate în trusa personală”.

Eram în căutarea unei baze lejere de machiaj, care să uniformizeze tenul și să-l protejeze de razele UV (așa cum ne dorim toate), când o prietenă makeup artist mi-a recomandat fondul de ten Double Wear Stay-in-Place.

Un produs care în Statele Unite ale Americii se vinde de 20 de ani, la fiecare 30 de secunde.

Am mers pe încredere și am ales pentru mine nuanța 2C2, Pale Almond, dintr-o paletă largă de culori. Mai precis 17 nuanțe diferite.

Primul lucru pe care l-am observat a fost puterea mare de acoperire.

Paradoxal, corelată cu o consistență fluidă ce lasă pielea să respire și conferă tenului un aspect natural. Nu sunt adepta “tencuielii” groase, iar pozele din ultimii ani ar trebui să-mi stea mărturie.

Mai mult decât atât, în pictorialul acesta am ales să port un machiaj minimalist, tocmai fiindcă este un review pentru un fond de ten și nu un tutorial de makeup care să-ți ia ochii cu vreun curcubeu de culori.

Apoi, n-aveam cum să rămân indiferentă în fața aspectului perfect mat conferit machiajului (ce persista chiar și în condiții de umezeală extremă), obținut fără să adaug strop de pudră (vezi foto). ”De vină” trebuie să fie formula fără ulei a fondului de ten.

Nu de alta, dar purtându-l cu mine în bagajul de Dubai, aș spune că l-am testat în câteva zile pline, petrecute în condiții extreme. În deșert cu cămilele, de pildă, unde m-a protejat de razele UV, grație factorului de protecție solară (SPF 10).

Double Wear Stay-in-Place de la Estee Lauder promite sa fie rezistent pentru 24 ore, fără retuș. Totuși, nu ți-as recomanda să-ți ții tenul machiat atâta timp. Însă pot să confirm pentru primele 16 ore. Timp în care machiajul meu nu a migrat și nu și-a schimbat deloc culoarea.

Credit foto: Cabral.

Unde mai pui că într-o zonă deșertică ca cea a Emiratelor Arabe Unite diferențele de temperatură de la zi la noapte sunt considerabile, iar garderoba trebuie adecvată din mers?! Drept pentru care am reușit să testez și gradul de transfer pe haine al produsului, îmbrăcând și dezbrăcând pulovere. Serios, e remarcabil cum gulerele mele arată neatinse.

Cât despre alte detalii tehnice, probabil ar fi util să știi că o sticluță are 30 ml și nu conține parfum adăugat.

Atât pentru moment, pe mine m-a convins. It’s a keeper!

]]>
http://andreeapatrascu.ro/obiectiv-de-cursa-lunga-un-ten-frumos-fara-cusur/feed/ 13