Desert spaniol: Flan de branza

Andreea Ibacka & flan de branza-21Pe strada mea weekend-ul a debutat in bucatarie.

Astazi mi-am pus in cap sa fauresc zaharele, sa coc prajituri si sa inmoi vreo cateva inimi, asa ca pe ordinea de zi se regaseste deja deliciosul flan de branza.

Un desert spaniol care aduce cu traditionala noastra crema de zahar ars, dar care vine cu un plus de savoare dat de crema de branza din compozitie.

Ingrediente (pentru 6 portii):

– 6 oua
– 1/2 litru lapte
– 250 g crema de branza
– 12 linguri zahar brun
– mure (pentru decor)

Mod de preparare:

1). Mixeaza cu ambitie ingredientele pentru flan.

2). Toarna compozitia in forme pentru prajitura rezistente la cuptor.

3). Aseaza formele intr-o tava si adauga cateva pahare de apa in tava respectiva (cat sa acopere 2/3 din inaltimea formelor pentru flan).

4). In felul acesta, flanul se va coace treptat la bain-marie in cuptor (eu am folosit un cuptor electric, reglat la 175 grade, 50 minute).

5). Lasa prajiturile sa se raceasca gradat, apoi ascunde-le in frigider pret de alte 1 – 2 ore.

6). Orneaza prajitura cu cateva fructe sau frunze de menta si serveste-o cu casa plina.

Pofta buna!

  • Share pe Facebook
  • Google+
  • Twitter
9 comentarii despre "Desert spaniol: Flan de branza"
  1. Aș fi zis că e cine știe ce rețetă întortocheată, însă …huh. Spor la mâncat să am, că în rest … 😀
    P.S. Mulțumim pentru rețetă ! <3

    1. Cel mai intelept ar fi sa le urmaresti din cand in cand.
      Sa nu se coaca prea tare, insa daca infigi o scobitoare ar trebui sa iasa uscata.

  2. Pot sa intreb ce crema de branza ai folosit? Eu am incercat mai multe tipuri, dar toate sunt usor sarate….

  3. Suna foarte bine reteta, cred ca merge si cu mascarpone ca sa nu aiba bust de branza dar sa fie mai cremoasa compozitia.
    Am sa o incerc si eu 🙂

Trimite comentariul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *